.
Geng Tidak Solat.
Wednesday, 26 December 2012 | 5:48 pm | 0 comments



Apa khabar semua ? Dah lama saya tak update blog.*Padahal selalu update. Terasa macam ada orang sedang merindui saya. *Orang perasan memang selalu macam ni. HAHAHAHA. Okay okay jangan marah gurau jelah. Ni apehal nak touching touching sangat ni. Be cool. Tak best lah kalau macam ni. :/ HMMMMMMMMMMMMM. Jom kita tengok apa yang saya nak share hari ini. 

Credit : Ustaz Azhar Idrus.

Masih ramai yang meninggalkan solat. Satu fardu yang paling besar dalam Islam orang yang tidak mengerjakan solat ini TIDAK layak bernama ISLAM, kerana orang yang TIDAK solat musuh Allah, musuh Malaikat, musuh Para Rasul, musuh Para Nabi dan musuh orang yang Beriman.

Tetapi kita tak pandang  meninggalkan solat sebagai satu JENAYAH. Bagi kita jenayahnya isap dadah ataupun rompak samun meninggalkan solat takda apa bahkan ada orang yang diHORMATI walaupun dia orang yang TIDAK sembahyang, hukumnya HARAM kita cium tangan orang yang tak sembahyang.
Tapi kita ni JAHIL ! Tidak ada ILMU ! Tangan orang yang tidak sembahyang dia cium. Laillahailallah. Tok guru kita kata baik kita cium hidung kambing daripada kita CIUM tangan orang yang TIDAK sembahyang, kerana orang yang tidak sembahyang telah pun dijanjikan Masuk NERAKA SAQR.
Allah hikayatkan dalam Al-Quran , Malaikat bertanya : Ayat Al-Muddatstsir : 42
“Apa sebab kamu duduk dalam api ni?”
“ramai sangat ni?”
“Sampai berjuta-juta orang duduk di dalam api ni?”
Maka jawap mereka:  Ayat Al-Muddatstsir : 43
“Kami bukan penjenayah hebat. Bukan perompak bank. Bukan perogol bersiri. Bukan geng   pancung kepala. Cuma kami TIDAK sembahyang je .. “
Tidak solat ? Tidak solat tak kira anak RAJA, anak PERMAISURI, anak Menteri, Presiden dunia ni pun pasti اَللّهُ letak didalam NERAKA SAQR. Allahurabbi. Allahurabbi. Allahurabbi.

Pengajarannya janganlah kita tinggal solat. Sebab solat itu WAJIB. Solat merupakan tiang agaam. Sesiapa yang mendirikan solat, dia telah mendirikan agama dan sesiapa yang meninggalkan solat, maka dia telah meruntuhkan agama. 

Semoga perkongsian hari ini sedikit sebanyak mamberi kita pengajaran.  Wallahualam. 
Sincerely, HnshAsri.


Semoga.Perkongsian.Ini.Memberi.Manfaat.Kepada.Kita.Semua.♥.


Bakal Jenazah ●
✿ JIka kita ingin mengubah kehidupan kita esok hari tentukan fikiran dan emosi kita berbeza pada hari ini. ✿
سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ


Navi ▼

About Affies Entries

Sharing Is Caring ▼
♥ Your 's IP ADDRESS

Followers ❤


SYUKRAN ♥
Template by : AinaAina
Background and Cursor by :
Header and Other by :
Full Editor :
Best View :

+Follow | Dashboard